Gazeta britanike “The Sun” ka targetuar shqiptarët në një shkrim të publikuar ditën e sotme, duke pretenduar se janë trajnuar nga kartelet e narkotikës në Amerikën Latine, për të “përmbytur” Britaninë e Madhe me kokainë.

Gazeta britanike i referohet një “eksperti” në fushën e krimit të organizuar dhe grupeve kriminale, të cilit nuk ia bën të ditur identitetin, për të thënë se “shqiptarët janë trajnuar nga kartelet narcos, pasi kanë imituar mafian italiane, në mënyrë që të dominojnë tregun e kokainës në Britani.

Advertisements

“Nuk dihet saktësisht se sa shpesh apo çfarë kontakti të drejtpërdrejtë kanë bandat në Britaninë e Madhe me vetë kartelet, por shqiptarët që jetojnë në Amerikën Latine thuhet se janë lidhja “vendimtare” mes tyre. Një ekspert i bandave të drogës tha për The Sun: “Marrëdhënia e tyre është e suksesshme. Pavarësisht disa vrasjeve, ajo ka qenë shumë e suksesshme. Fakti që ne shohim shumë dërgesa që mbërrijnë në Evropë, të cilat shqiptarët i kanë nën kontroll, tregon se po funksionojnë. Është një lidhje e fortë dhe e vendosur mes shqiptarëve dhe karteleve. Shumë solid dhe i vendosur mirë”, shkruan gazeta duke cituar ekspertin.

Më tej artikulli thotë se bandat shqiptare në Britani po forcohen falë lidhjeve me Amerikën Latine:

Shqiptarët në Amerikën Latine konsiderohen madje si “ambasadorë” të bandave në Britaninë e Madhe, tha eksperti.

Advertisements

Ai shtoi: “Njerëzit veprojnë si ndërmjetës midis karteleve dhe organizatave kriminale në Evropë dhe në Mbretërinë e Bashkuar. Ata janë thjesht njerëz normalë që veprojnë si ndërmjetës.”

Eksperti tha se ata krijojnë lidhjet e tyre me kartelet dhe bandat në Mbretërinë e Bashkuar, duke u përpjekur të fitojnë favorin e tyre në mënyrë që të përdoren mbi të tjerët.

Falë lidhjeve në Amerikën Latine, bandat në Britani po forcohen.

Eksperti tha: “Për ta është thelbësore të kenë furnizime. Për sa kohë që kanë furnizime, ata i shesin menjëherë. Ata kanë reputacionin tani si shitës të mirë në mesin e klientëve në Mbretërisë së Bashkuar. Dhe është e vështirë të ndërpritet sepse bandat shqiptare në Britani janë pika e fundit e zinxhirit”.

Zakonisht ndërmjetësit në Amerikën Latine bien dakord të dërgojnë sasi të mëdha kokaine në portet evropiane, duke përfshirë Holandën, Belgjikën dhe Spanjën. Prej andej droga vendoset në pjesën e pasme të një kamioni dhe u dërgohet bandave në Britani.

Modeli i tyre “i lirë dhe i shpejtë” i biznesit britanik i ka bërë ata të dominojnë tregtinë e drogës duke ia kaluar çmimit të konkurrentëve, duke punuar me bandat lokale dhe duke shmangur gjakderdhjen e kotë.