Një turist britanik është cilësuar si i pakujdesshëm pasi është kafshuar nga gjarpri kaf shumë helmues teksa ecte pa këpucë nëpër barin e gjatë.

Beni dhe partnerja e tij ishin duke pushuar në Faser Island/K’Gari, në Queensland, dhe kishin marrë një makinë për të bërë shëtitje jashtë rrugës.

Advertisements

Çifti po udhëtonte përgjatë një plazhi me makinën e tyre kur vendosën të ngrinin një kamp përgjatë bregut gjatë natës.

Dyshja u zgjuan herët në mëngjes për të parë lindjen e diellit kur Ben përdori dronin e tij për të kapur pamjet e peizazhit përreth.

Ai përplasi pajisjen me telekomandë në një pemë në majë të një dune rëre që ishte e mbuluar me bar të gjatë.

Advertisements

Ai vendosi të shkonte të merrte dronin zbathur pa këpucë, dhe aty u pickua nga gjarpri helmues.

“Më duhej të shkoja atje dhe shkela në diçka të errët dhe ndjeva se diçka më pickoi kyçin e këmbës”, tha ai.

Beni e mbajti këmbën e tij të djathtë pranë kamerës duke zbuluar dy plagë të shpuara në kyçin e këmbës, që besohet të jenë nga një gjarpër kaf.

“U ktheva te kamioni, pashë shenjat dhe më pas gjarpri u zhduk”, tha ai.

Ai fashoi këmbën e tij dhe u hodh posht dhe mori turistin e plagosur.