Redon Makashi ka folur së fundmi në një intervistë për prurjet e reja që i shtohen tregut muzikor shqiptar. Artisti i mirënjohur tha se këngëtarët e rinj e kanë shumë të lehtë të bëhen të famshëm por shtoi se kur i dëgjon dukekënduar live është “për të mbajtur barkun nga të qeshurat”.

“Në aktivitetet që bëhen për zgjedhjen e zërave të rinj ka elementë shumë të mirë. Një pjesë nuk la lidhje me muzikën. Ata investojnë më shumë dhe bëhen të dëgjuar. Kur këta që dinë të këndojnë u mungon kompozitori që bën këngë për ta pasi nuk mund të këndosh gjithmonë covera.

Advertisements

Edhe kompozitorët kanë ngërç sepse i janë futur tregut për të mbajtur studiot e tyre dhe bëhet ky kompromis në heshtje. Ndoshta nuk duan ta bëjnë por tregu kërkon këtë “upsi dupsi, e të fitojmë ndonjë lekë’. Do punë që të bësh një këngë të bukur, është si bima që duhet ujitur për t’u rritur.

Redon Makashi ka folur së fundmi në një intervistë për prurjet e reja që i shtohen tregut muzikor shqiptar. Artisti i mirënjohur tha se këngëtarët e rinj e kanë shumë të lehtë të bëhen të famshëm por shtoi se kur i dëgjon dukekënduar live është “për të mbajtur barkun nga të qeshurat”.

“Në aktivitetet që bëhen për zgjedhjen e zërave të rinj ka elementë shumë të mirë. Një pjesë nuk la lidhje me muzikën. Ata investojnë më shumë dhe bëhen të dëgjuar. Kur këta që dinë të këndojnë u mungon kompozitori që bën këngë për ta pasi nuk mund të këndosh gjithmonë covera.

Advertisements

Edhe kompozitorët kanë ngërç sepse i janë futur tregut për të mbajtur studiot e tyre dhe bëhet ky kompromis në heshtje. Ndoshta nuk duan ta bëjnë por tregu kërkon këtë “upsi dupsi, e të fitojmë ndonjë lekë’. Do punë që të bësh një këngë të bukur, është si bima që duhet ujitur për t’u rritur.