Elisabeth Milich, një mësuese e klasës së dytë në Whispering Wind Academy në Arizona. Ajo fitoi një rritje rroge në vitin 2018, por ishte aq modeste sa u zhgënjye. Ajo ishte aq e pakënaqur me rritjen e saj modeste të pagave, saqë në atë kohë, ndau një foto të të ardhurave të saj në Facebook me mbishkrimin:

“Ky është kompensimi im i ri pas përfundimit të disa seminareve të zhvillimit profesional”. Kur pashë pagën e mëparshme kundrejt asaj të re, me të vërtetë qesha. Dua të them, seriozisht? “A kam nevojë për një diplomë kolegji për ta bërë këtë?”

Advertisements

Paga e mëparshme ishte 35,490 dollarë. Paga e re për orë ishte 35,621,25 dollarë. Kjo është vetëm një rritje prej 131 dollarësh çdo vit.

Një pagë prej 35,000 dollarë në vit nuk është shumë në Arizona, pasi shumë instruktorë, si Milich, duhet të blejnë vetë materialet e tyre mësimore. Milich tha në postimin e saj tashmë të fshirë në Facebook, “Unë blej çdo kasetë që përdor, çdo kapëse letre që përdor, çdo vakt të lehtë që u ofroj nxënësve që nuk kanë dhe çdo tabelë të lyer. Lista mund të vazhdojë pafundësisht.” Ajo vuri në dukje se, ndërsa i pëlqen mësimdhënia, ajo varet nga të ardhurat e burrit të saj për të paguar shpenzimet. “Jam e trishtuar për shokët e mi prindër-mësues të vetëm që punojnë tre punë për të përballuar jetesën,” kishte ajo.

Advertisements