Toxoplasma gondii është një parazit që i bën njerëzit më të bukur dhe prek gjysmën e popullsisë së botës.

Paraziti transmetohet te njerëzit nga macet dhe jeton brenda retinës së syrit.

Advertisements

Ai ka fuqinë të ndryshojë karakterin e një personi si dhe ta bëjë një person më tërheqës.

Studimi është vërtetuar që në vitin 2011 dhe u bë provë tek minjtë.

Studiuesit infektuan disa nga minjtë me toksoplazmë, dhe rezultoi se minjtë e infektuar ishin më të popullarizuar në mesin e të gjithë grupit.

Advertisements

Ndërkohë studimi më i fundit ka treguar rezultate të ngjashme tek njerëzit, ku mori një kampion prej 178 personash jo të infektuar dhe 35 që ishin të infektuar,

Të infektuarit ishin më të shëndetshëm dhe më të bukur pasi kishin fytyrë më simetrike, më shumë partnerë seksualë.

Gjithashtu shkencëtarët ende nuk e kanë kuptuar se si saktësisht paraziti ndikon në trurin e njeriut në mënyrë që t’i bëjë njerëzit më tërheqës.