Që nga hipopotamët e tij të përkëdhelur dhe deri te detajet e errëta të vdekjes së tij, zbulohen fakte magjepsëse rreth Pablo Escobarit, zotërisë së drogës më të frikshëm të historisë.

Në pronat e tij ekstravagante në Puerto Triunfo, Escobar ndërtoi gjithashtu një kopsht zoologjik privat, të mbushur me hipopotamë, gjirafa, elefantë dhe kafshë të tjera. Hipopotamët jetojnë atje edhe sot e kësaj ditë.

Advertisements

Escobar është përgjegjës për vrasjen e rreth 4,000 personave, duke përfshirë rreth 200 gjyqtarë dhe 1,000 policë, gazetarë dhe zyrtarë qeveritarë.

Në vitet 1980, aleanca e Medellinit me Escobarin, ishte përgjegjës për 80 për qind të kokainës që u dërgua në Shtetet e Bashkuara.

Para se të hynte në tregun e drogës, Escobar shiste gurë varresh të vjedhur për kontrabandistët dhe ishte gjithashtu në biznesin e vjedhjes së makinave.

Advertisements

Në vitin 1976, 27-vjeçari Pablo Escobar u martua me Maria Victoria Henao Vellejo, e cila atëherë ishte vetëm 15 vjeç.

Ndërsa familja Escobar ishte duke e mbajtur të fshehur, vajza e Pablo, Manuela, u sëmur. Për ta mbajtur atë të ngrohtë, Escobari dogji rreth dy milionë dollarë.

Në një përpjekje për të ndryshuar ligjet e ekstradimit, Escobar ofroi të paguante borxhin e Kolumbisë – rreth 10 miliardë dollarë.

Në fund të viteve 1980, autoritetet kolumbiane sekuestruan disa pjesë të flotës së madhe të Escobarit, ku përfshiheshin 142 aeroplanë, 20 helikopterë, 32 jahte dhe 141 shtëpi dhe zyra.

Ndër pasuritë që autoritetet gjetën në shtëpinë e Escobarit, ishte një përkthim spanjoll i librit “Fuqia e të menduarit pozitivisht”.

Pavarësisht marrëdhënieve të tij të tmerrshme me qeverinë, Escobar financoi një numër të madh programesh për të ndihmuar banorët e varfër të Kolumbisë. Ai i dha para kishave dhe spitaleve, ndërtoi parqe dhe stadiume futbolli.