Ndodhi gjatë ndeshjes mes skuadrave të Pér LSE dhe Tény? SE në Hungari. Një lojtar u ngrit papritur nga pankina e Tény?

SE, nxori një armë dhe ia drejtoi anësorit të ndeshjes. As arbitri dhe as ndihmësi i tij nuk e vunë re incidentin, por dikush bëri një foto dhe e shpërndau menjëherë.

Advertisements

Foto u përhap shpejt në ueb. Natyrisht, një situatë e tillë shkoi edhe në drejtorinë kompetente territoriale të Qarkut Gy?r-Moson-Sopron. Ata nuk pranuan të komentojnë mbi këtë çështje, por shtypi hungarez raportoi se komiteti i sigurisë i organizatës ka paraqitur një ankesë në policinë e Gy?r kundër lojtarit dhe e pezulloi përjetë.

Futbollisti u përpoq të mbrohej duke thënë se ishte vetëm shaka dhe se ishte një armë lodër. Megjithatë, Shtabi i Policisë së Qarkut Gy?r-Moson-Sopron po heton: “Në rastin konkret, më 7 nëntor 2022, Departamenti i Policisë Gy?r nisi një çështje penale me dyshimin për ngacmim. Ne nuk jemi në gjendje të japim informacione të mëtejshme për hetimin në vazhdim”.

Federata Hungareze e Futbollit nuk ka komentuar. Zëdhënësi Jeno Sipos theksoi se komisioni disiplinor i qarkut po trajton çështjen: “Komiteti disiplinor i menaxhimit të qarkut po trajton çështjen nën juridiksionin e tij.”

Advertisements