Gjykata e Lartë ka rrëzuar kërkesën për pafajësi të Shukri Xhelilit, ish-kryebashkiakut të

Dibrës, i cili në vitin 2017 u d nua me 1 vit e 8 muaj burg nga ish Gjykata e Apelit për Krime të Rënda për akuzën e marrdhënies në shprdorim të detyrës.

Advertisements

Gjyqtarët e lartë rrëzuan gjithashtu edhe kërkesën e Prokurorisë për ta dënuar atë për korrpsion, duke lënë vendimin e Apelit në fuqi.

Shukri Xhelili, u përfshi në një sk ndal në 2016, ku i kishte kërkuar marrëdh nie në favor të një vendi punë.

Kr met e Rënda e hetuan dhe kërkuan d nimin e tij për korr psion më formën e kërkimit të

Advertisements

favoreve , por Apeli ndryshoi ak zën duke zbutur pozitat e Xhelilit. Vendim që u la në fuqi nga Gjykata e Lartë 5 vite pas dhënies.