Delet zëvendësuan makinat në rrugët e Madridit të dielën.Shumë njerëz u befasuan nga pamja e papritur në një qytet zakonisht të mbushur me trafik.

Barinjtë i grumbulluan kafshët nëpër rrugët e asfaltuara të kryeqytetit spanjoll, ndërsa risjellin atë që paraardhësit e tyre bënë për shekuj: zhvendosin kopetë nga malësitë e freskëta në verë në kullotat e ultësirës në dimër.

Advertisements

Vendasit dhe turistët ishin rreshtuar në rrugë për të parë mijëra dele teksa ecnin nëpër qytet, këmbanat rreth qafës së tyre duke ofruar një kolonë zanore të zhurmshme.

Ngjarja vjetore ka filluar në vitin 1994 si pjesë e Fiesta de la Trashumancia, pasi parlamenti spanjoll njohu rrugët tradicionale që barinjtë përdornin për të grumbulluar bagëtitë e tyre.

Vetëm disa shekuj më parë, rruga do t’i kishte çuar ata nëpër një fshat të qetë, por sot i sheh ata të përshkojnë disa nga zonat më të ngarkuara të qytetit, duke përfshirë Plaza Mayor, sheshin kryesor të Madridit.

Advertisements

Shikuesit fotografuan dhe dhe bënë video në telefonat e tyre, ndërsa disa fëmijë zgjasin duart për të përkëdhelur delet.

Ishte e vecante- u shpreh nje prej qytetareve.Shumë njerëz u befasuan nga pamja e papritur në një qytet zakonisht të mbushur me trafik.