Një alarm global ka shpërthyer në lidhje me 4 shurupe kolle, pasi Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëroi se mund të kenë lidhje me vdekjen e 66 fëmijëve ne Gambia.

Sipas raportimeve, këto shurupe dyshohet se kanë lidhje me dëmtime serioze të veshkave që kanë çuar në vdekjen e 66 të miturve.

Advertisements

Produktet janë prodhuar nga kompania indiane Maiden Pharmaceuticals, e cila ka dështuar të japë garanci për sigurinë e tyre.

Ndërkohë që nuk ka ende një reagim zyrtar nga kompania.

Sipas OBSH-së, këto shurupe të rrezikshme mbajnë emrat, “Promethazine Oral Solution”, “Kofexmalin Baby Cough Syrup”, “Makoff Baby Cough Syrup” dhe “Magrip N Cold Syrup”.

Advertisements

Të katërta këto produkte janë gjetur në Gambia, por mund të jenë shpërndarë në mënyrë informale dhe në tregje të tjera të rajonit apo botës.