Qëndrimi i martuar për 60 vjet është një angazhim me të vërtetë i pabesueshëm. Nuk duhet të ketë sek rete për ata që kanë kaluar kaq shumë kohë së bashku.

Por his toria e sotme na tregon se pavarësisht premtimit për të thënë gjithçka, ka raste në të cilat kjo nuk është e mundur. Dhe zbu limi i sek reteve të partnerit mund të na bëjë të reagojmë në mënyra që nuk do të pr isnim kurrë.

Advertisements

Ata ishin të martuar prej 60 vitesh dhe burri i saj nuk e kishte vënë re se gruaja e tij, në të gjithë këtë kohë, në dollap mbante një kuti këpucësh që përmbante brenda një pasuri të vërtetë, shkruan ShkodraNews.

Gruaja i kishte kërkuar atij që kurrë të mos e hapte atë dhe të mos pyeste kurrë se çfarë ishte brenda. Dhe me sa duket ai pranoi pasi nuk dinte asgjë për atë që gruaja e tij bëri.

Vitet kaluan dhe burri gjithashtu e harroi atë kuti, të paktën deri në momentin kur gruaja e tij u së mur rëndë.

Advertisements

Mjekët i thanë atij se për fat të keq ajo nuk kishte shumë për të jetuar. Ndërsa burri përp iqej të rregullonte të gjitha gjërat e gruas, ai gjeti k utinë dhe e çoi te gruaja. Ishte koha për të parë se çfarë përmbante kutia.

Gruaja i tha burrit të saj: “Kur u martuam, gjyshja ime më tha se sek reti për një martesë të lumtur dhe të qëndrueshme vjen kur nuk deb atoni. Në qoftë se ndonjëherë zemë roheni, ulu dhe qep një kukull”.

Sytë e burrit të saj u mbushën me Iot: Kishte vetëm dy kukulla, kështu që gruaja ishte ze mëruar vetëm dy herë. Më pas ai e pyeti se nga kishin ardhur të gjitha paratë.

“Janë paratë që f itova duke shitur të gjitha kuk ulla të tjera”, i tha gruaja. /Përshtati: ShkodraNews\