Brunilda është paraqitur në sallën e ndërmjetësimit me djalin e hallës, pasi ajo pretendon se ai ka braktisur mamanë pas divorcit.

Nga ana tjetër, si pasojë e divorcit të prindërve, Robertit i kanë lindur një serë pro blemesh. A do të ketë një zgjidhje situata për Robertin, mamanë e tij dhe Brunildën?

Advertisements

Brunilda: Kam thirrur djalin e hallës, Robertin se ai duhet ta kthejë kokën pas, se nuk ka qenë nëna e tij shkak i të gjitha këtyre rrethanave që ka ai. Kjo mua më ka shqetësuar shumë. E telefonoja shumë herë dhe gjatë dhe i thoja duhet të vish, pasi nuk i kam asnjë gjë për borxh, por ai nuk pranonte të vinte.

Roberti: Unë kam vetëm një muaj që e kam lënë nënën vetëm dhe jo një jetë. E kam lënë vetëm për një arsye se më ka lindur një pr oblem shumë i madh. Kam 10 vjet që kam probleme me babai. Nuk e kam fajin për asnjë atyre. Kam 22 vite që jam larguar nga shtëpia dhe jetoj në Athinë dhe këtë muaj kam 1 muaj që nuk bëj asnjë telefonatë. Ndërkohë që nëna me babain ka 10 vjet që nuk shkojnë mirë dhe gjithë këto vite kam hasur me problematika aq të mëdha saqë nuk i prisja në jetën time. Jam dë nuar 2 herë nga babai me bu rg dhe i pranova për sy të publikut. Luf tova vetëm deri në Gjykatën e Apelit. Babi im nuk e ka trajtuar mirë mamanë time dhe as unë nuk e di si hyra në burg.

Roberti tregoi she rrin mes prindërve, i cili e çoi në burg për 2 muaj.

Advertisements

“Një mëngjes babai po bënte fjalë me nënë time. Unë isha në gjumë, u zgjova dhe pashe sesi babai po i nxirrte rrobat dhe i thoshte asaj- do sjell grua tjetër dhe largohu. I thashë, hajde shkojmë në polici ta den oncojmë, por nuk pranoi. Unë i ndava në kohën që po ziheshin dhe në vend që ta merrja unë policinë, e mori babai dhe me aku zoi se e kam g oditur atë mëngjes. Erdhi policia më mori dhe më arr estoi. Babai solli dëshmitarë, motrën dhe vëllain e tij dhe folën kundra meje, pa parë dhe diskutuar asnjë gjë me ata. Kjo ngjarje ka ndodhur para 3 vitesh. Ai mori një urdhër mb rojtje nga Gjykata dhe unë nuk shkova për një vit në shtëpi. Gjykata më dë noi me 2 muaj”.

Prindërit e Robertit pas 10 vitesh debatesh dhe konf liktesh janë di vorcuar 3 vite më parë. Ai rrëfeu një pjesë nga jeta e tij.

“Unë vetëm të mira i kam bërë babait në këtë jetë. Kam 22 vite në Greqi dhe pothuajse 10 vite paratë jam kam dorëzuar babit tim të gjitha dhe kurrë nuk i kam kërkuar llogari se ku i çonte lekët, por edhe vitet e fundit të gjitha paratë jam kam dhënë babait për ti investuar për shtëpinë tonë në Sul të Devollit. Unë një djalë i vetëm jam dhe atë shtëpi kemi. Nuk e kisha menduar ndonjëherë se gjërat do të shkonin deri në këtë pikë”.

Juristja Eni Çobani tha se Roberti është dë nuar sërish nga Gjykata me 5 muaj b urg.

“Roberti është dë nuar nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë me 5 muaj bu rg. Të them të drejtën në momentin e parë kur Bruna ma ka sjellë si rast dhe jam be fasuar sesi një baba investohet prej vitesh për të d ënuar djalin e tij. Që këtu qëndrojmë jashtë ligjit dhe jemi tek familja, morali. Një baba është investuar prej vitesh të d ënojë djalin e tij. Juve moralisht ju ka dë nuar babai juaj. Se çfarë ndodh brenda një familje i dini vetëm ju të tre, babai nëna dhe ju. Nëna juaj nuk është në gjendje të flasë ndërsa me babain jam befasuar nga ftohtësia e bisedës me mua, kur përmendej emri juaj. Ne të gjithë jemi prindër dhe tek fëmijët jemi shumë të ndjeshëm dhe sidomos kur ju merr një njeri i huaj siç jam unë edhe pse jam bërë e afërt për familjarët”.