Sot pedagogët kanë dalë në një protestë paqësore, duke kërkuar rritjen e pagave. Pedagogu i gazetarisë, Lush Susaj, u shpreh se studentët e tij në Kosovë apo Mal të Zi paguhen më shumë.Ai gjithashtu solli një rast, duke thënë se një student i tij i sjell cdo javë naftë nga Mali i Zi pasi aty është më lirë. “Një gjë që e dimë mirë të gjithë. Ne po reagojmë për pagat më të larta, sepse ato sjellin më shumë ekonomi, përmirësojnë më shumë ekonominë.Ka 18 vjet që nuk na indeksohen pagat dhe as na rriten. Një studenti i imi merr rrogë në Kosovë dy herë më shumë se mua. Një tjetër në Podgorice tre herë më shumë se mua. Ne me këto pagaNjë student i imi murator në Tuz më sjell çdo javë 10 litra naftë se e merr naftën me 1400 lekë, këtu e marrim me 2400 lekë.

Imagjinoni se me çfarë mizerjesh qeverisjesh jemi në këto 20 vjet.Unë kam qenë për rritje 100% të pagës. I bëj thirrje kryeministrit dhe ministres së arsimit të shohin këtë përparësi. Të rrisin pagën e punonjësve të universiteteve. Nuk ka arsye të kemi këto paga, krahas rritjes së pagave dhe pensioneve”, tha SusajPedagogu i bëri thirrje kryeministrit dhe qeverisë që t’i heqë patronazhistët. “I bëj thirrje kryeministrit të na ndalë patronazhistët dhe strukturat partiake mbi stafet pedagogjike që mos reagojmë. Ne po reagojmë për pagat dhe jo për partinë”.

Advertisements