Tetë persona u plagosën të enjten mbrëma në Kaliforni kur një burrë 88 -vjeçar goditi aksidentalisht gazin dhe futi makinën e tij drejt e në një supermarket.

I moshuari u përpoq të frenonte Toyota Avalon e tij gri rreth orës 16:00 (koha lokale) kur pa automjetin e tij të bënte saktësisht të kundërtën, duke rritur shpejtësinë dhe përfundimisht duke u përplasur në dyqan.

Advertisements

Ai më në fund u ndal para arkës së dyqanit në Castro Valley, e cila është rreth 18 milje nga Oakland.

Policia tha se shoferi i moshuar po udhëtonte me një shpejtësi të konsiderueshme kur ndodhi konfuzioni i pedalimit dhe ai u gjend brenda dyqanit, me disa persona ende brenda. Mes tetë të plagosurve ishte një fëmijë pesëvjeçar dhe një punonjës i dyqanit.

Katër nga të plagosurit u dërguan në një spital lokal, por të gjithë ishin të vetëdijshëm, sipas një shefi lokal të zjarrfikësve.

Advertisements