Hiqini sa jeni ne kohe! Euro arrin uljen me te madhe historike, ja cpo ndodh

Euro vijon rënien. Sipas kursit të këmbimit nga Banka e Shqipërisë, monedha europiane këmbehet sot me 116.97 lekë, niveli më i ulët historik.

Advertisements

Edhe dollari ka pësuar rënie të lehtë, duke u shkëmbyer me 115.28 lekë. Disa ditë më parë monedha europiane u barazua javë me dollarin.

Të enjten e kaluar ra edhe poshtë kursit 1 me 1, situatë që nuk kishte ndodhur kurrë që prej dhjetorit të vitit 2002,

Advertisements

kur ajo u hodh për herë të parë në treg si monedhë sovrane. Një situatë kjo e shkaktuar nga faktorë të jashtëm dhe të brendshëm.