Një katastrofë natyrore ka shkaktuar tragjedi në Manipur të Indisë, ku një masiv dheu ka rrëshqitur duke shkaktuar 42 të vdekur dhe 20 të zhdukur.

Ekipet e shpëtimit po vijojnë punën për gjetjen e trupave të zhdukurve, të cilët ndodheshin në një kantier ndërtimi hekurudhor.

Advertisements

Viktimat ishin kryesisht punëtorë dhe anëtarë të një force vullnetare të Ushtrisë Indiane, ndërsa autoritetet kanë deklaruar se shirat e dendur e kanë bërë të vështirë kërkimin.

Shirat e musonit kanë shkaktuar përmbytje të rënda në shtetet verilindore të Indisë, veçanërisht në Assam, Manipur, Meghalaya dhe Tripura.

Ndikimi ka qenë veçanërisht i rëndë në Assam, ku më shumë se 150 njerëz kanë vdekur nga përmbytjet dhe rrëshqitjet e dheut dhe miliona janë zhvendosur.

Advertisements

Qytetarët vendas i thanë BBC-së se kampi i punëtorëve përfshinte një numër punëtorësh nga shtete të tjera, emrat e të cilëve nuk diheshin dhe dokumentet e të cilëve nuk ishin në dispozicion.