Një grabitje si në filma ka ndodhur në Romë të Italisë, ku katër persona të armatosur me pistoleta dhe pushkë rrethuan një automjet të një institucioni privat sigurie dhe hapën zjarr ndaj një oficeri që mbeti i plagosur në krah.

Sipas informacioneve, mësohet se më pas banda ka marrë në zotërim disa pako me një shumë të madhe parash, të paktën 350 mijë euro, të destinuara për postën e zonës dhe janë larguar me makinë, duke braktisur një furgon tjetër blu që përdorej për të mbyllur aksesin në rrugë.

Advertisements

Në të gjithë kuadrantin juglindor të kryeqytetit janë duke u zhvilluar kontrollet e policisë, duke përfshirë edhe një helikopter. Roja i sigurisë, i shpëtuar menjëherë me një ambulancë Ares 118, u dërgua me urgjencë në Poliklinikën Casilino.

Është dëgjuar nga hetuesi bashkë me dy kolegët që ndodheshin me të në furgonin e blinduar. Ndërkohë, në vendngjarje, agjentët e skuadrës lëvizëse dhe policia shkencore, së bashku me hetuesit e komisariatit të policisë Casilino Nuovo, po përpiqen të rindërtojnë ngjarjen.

Sipas një rikonstruksioni fillestar të fakteve, banditët do të kishin kryer një manovër me furgonin e tyre, ndoshta të vjedhur, për të bllokuar mjetin e institucionit të sigurisë dhe për të mos lejuar që shoferi të largohej siç kërkon protokolli i sigurisë. Automjeti kishte hyrë në një rampë garazhi, por shoferi gjithsesi arriti të shpëtonte dhe të strehohej pranë stacionit të policisë lokale.

Advertisements

Megjithatë pak më parë, disa grabitës u përballën me rojen e sigurisë që kishte zbritur dhe që dyshohet se u përpoq të reagonte ndaj sulmit. Dhe pikërisht atëherë komando qëlloi të paktën pesë të shtëna, duke plagosur agjentin dhe duke marrë një pjesë të parave që përmbante tanku. Ndër hipotezat se mund të jetë një aksion i kryer nga profesionistë, i planifikuar prej disa kohësh.