Një mësuese në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka thënë për BBC se është shumë e kënaqur që është në gjendje të shpëtojë jetën e një nxënësi të saj 5- vjeçar, duke i dhënë atij një veshkë.

Beth Battista tha se ajo nuk kishte hezituar të dhurojë veshkën, kur kishte dëgjuar se e vogla Lyla kishte nevojë për një donator.

Advertisements

Mësuesja dhe nxënësja e saj janë në gjendje të mirë shëndetësore pas transplantimit të sukseshëm.

Lyla u diagnostifikua një vit me parë me çrregullim të rrallë që kërkonte 12 orë në ditë dializë.

Advertisements

Gjesti i saj është lavdëruar nga shumë njerëz në rrjetet sociale, ndërsa nëna e vajzës është shprehur se i është mirënjohëse për të gjithë jetën mësues që ka shpëtuar vazjën e saj.