Një astronaut i famshëm ka thënë se UFO-t e filmuara nga ushtria amerikane mbi 100 herë mund të jenë alienë. Tim Peake, një nga astronautët e famshëm britanik, tha gjithashtu se UFO-t mund të jenë dëshmi e udhëtimit në kohë.

Advertisements

Gjatë një interviste me Good Morning Britain, Peake, i cili kaloi më shumë se gjashtë muaj në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, ??u pyet për videot, të cilat Pentagoni i deklasifikoi kohët e fundit.

“Kam dëgjuar një teori ku një pilot po fliste për atë që potencialisht në të ardhmen, ata kanë zhvilluar udhëtimin në kohë – a është diçka që është kthyer nga e ardhmja?” tha Peake.

Advertisements

Ndërsa Peake nuk kishte një përgjigje të qëndrueshme, ai ndau disa teori që kishte dëgjuar me audiencën.

“Unë nuk mendoj se është një zhvillim i ndonjë kombi shtetëror apo organizate joshtetërore,” i tha Peake Good Morning Britain, siç citohet nga Bristol Post. “Unë mendoj se është mjaft e jashtëzakonshme kur shihni pamjet video. Duket e jashtëzakonshme për atë që këto makina janë të afta.”

Një video tregon një objekt të vogël që kalon me shpejtësi pranë një piloti ushtarak, ndërsa një tjetër tregon trekëndëshat që shkëlqejnë në qiell.

Ndërsa teoritë përhapen në internet, asnjë zyrtar i qeverisë amerikane nuk ka dhënë një shpjegim specifik për objektet fluturuese.

Megjithatë, ata kanë rënë dakord se mënyra se si lëvizin këto objekte është e vështirë të shpjegohet.

Objektet fluturuese misterioze, të cilat Marina e SHBA-së i ka filmuar mbi 100 herë, kanë bërë që Kongresi të zhvillojë një seancë të posaçme mbi UFO-t ose Fenomenet Ajrore të Pashpjegueshme (UAP) siç i quan qeveria amerikane, për herë të parë në 50 vjet.

Fox News raportoi se zyrtarët e qeverisë u kishin kërkuar zyrtarëve ushtarakë të shpjegonin këto pamje, por askush nuk e di se çfarë ishin ato.

Scott Bray, një Zëvendës Drejtor i Inteligjencës Detare, i tha Kongresit se zyrtarët ushtarakë nuk kanë provuar të komunikojnë me mjetet ajrore.

Bray theksoi gjithashtu se sasia e kufizuar e të dhënave dhe raportimit ka penguar përpjekjet për të nxjerrë përfundime të qarta se cilat janë këto objekte misterioze.

Zyrtarët qeveritarë vunë në dukje gjithashtu se stigma rreth raportimit të UFO-ve rrit kërcënimin e sigurisë kombëtare që mund të imponojnë këto objekte.

“Për një kohë të gjatë, stigma e lidhur me UAP-të ka penguar analizën e mirë të inteligjencës,” tha Rep. Andre Carson. “Pilotët shmangën raportimin ose u tallën kur e bënin këtë. Zyrtarët e DOD e çuan çështjen në dhomën e pasme ose e fshinë nën qilim, nga frika e një komuniteti skeptik të sigurisë kombëtare.”

Një raport i redaktuar i vitit 2021 tregoi se qeveria amerikane regjistroi 144 raporte nga viti 2004 në 2021, raportoi The Black Vault.

Asnjë raport nga qeveria, qoftë i klasifikuar apo i deklasifikuar, nuk përjashton mundësinë e alienëve, por gjithashtu përfshin shpjegime të tjera të zakonshme si “rrëmujë ajrore si zogjtë dhe balonat, fenomenet atmosferike natyrore, si kristalet e akullit, programet shumë të klasifikuara të qeverisë amerikane ose sistemet e kundërshtarëve të huaj nga Rusia, Kina apo vende të tjera”raporton abcnews.al.

Megjithatë, Komiteti i Inteligjencës, grupi i ligjvënësve përgjegjës për trajtimin e këtyre çështjeve, zotohet të zbulojë origjinën e këtyre UFO-ve.

“Ne e dimë se anëtarët e shërbimit tonë kanë hasur në fenomene ajrore të paidentifikuara dhe për shkak se UAP paraqet rrezik potencial për sigurinë e fluturimit dhe sigurinë e përgjithshme, ne jemi të përkushtuar ndaj një përpjekjeje të fokusuar për të përcaktuar origjinën e tyre”, Ronald Moultrie. Sekretari i Mbrojtjes për Inteligjencën dhe Sigurinë, tha.

Komiteti mbajti një seancë dëgjimore të hapur për UFO-t në maj, por një takim i klasifikuar ndodhi më pas.