Home Lajme Shqipëria dhuroi 1 mln euro, por nuk do ta besoni sa ishte ndihma e Ukrainës për tërmetin në Shqipëri

Shqipëria dhuroi 1 mln euro, por nuk do ta besoni sa ishte ndihma e Ukrainës për tërmetin në Shqipëri

0
Shqipëria dhuroi 1 mln euro, por nuk do ta besoni sa ishte ndihma e Ukrainës për tërmetin në Shqipëri

Kryeministri Edi Rama i cili përfaqëson Shqipërinë ka dhuruar 1 milionë euro për Ukrainën në Konferencën e Donatorëve që u mbajt në Varshavë.

Por një konferencë e tillë u mbajt edhe në 17 shkurt 2020, për të ndihmuar rindërtimin e Shqipërisë pas tërmetit të 26 Nëntorit.

Advertisements

Në atë tryezë u mblodhën 1.15 miliardë euro, ku pjesa më e madhe ishin në formë huaje, ndërkohë që rreth 350 milionë euro ishin “Dhuratë”.

Advertisements

Por ndryshe nga Shqipëria, që dhuroi 1 milionë euro, Ukraina nuk dha asnjë ndihmë për vendin tonë për rindërtimin nga tërmeti.

Në listën që u publikua pas përfundimit të Konferencës, Ukraina mungonte, ndërkohë që në ndihmë vendit tonë i erdhën edhe shtete më të vogla dhe me më pak mundësi ekonomike.