Disa media të huaja kanë zbuluar se situate në ushtrinë ruse duket se po përshkallëzohet plotësisht. Mësohet se rusët janë duke vrarë ushtarët e tyre të plagosur.

Pesë ushtarë ukrainas të cilët janë kapur robër nga ukrainasit kanë thënë se një komandat rus qëndron pas këtyre mizorive. Sipas tyre ai ka qëlluar disa ushtarë të plagosur nga radhët e tij.

Advertisements

Në një intervistë video me një gazetar ukrainas, ushtarët raportojnë për kushtet e tmerrshme në frontin e luftës

Komandanti pyeti një ushtar të plagosur nëse mund të ecte akoma. Kur tha jo, ai nxori armën dhe tërhoqi këmbëzën. Thjesht në atë mënyrë. Një ushtar i plagosur ishte shtrirë në tokë dhe një komandant batalioni e vrau”, tha ai.