Shqarthi ( Martes foina ), i njohur gjithashtu si, kunadhja e zakonshme apo gushabardhi , është një specie e kunadheve amtare në shumë pjesë të Evropës, Azisë Qendrore, por edhe në Amerikën e Veriut / Ju ftojmë që ta hapni marketingun për 5 sekonda dhe shfaqen pamjet per ju!

Trupin e ka të mbuluar me qime ngjyrë kafe të errët, kurse te format e reja ngjyrë të çelët të përhime. Gusha ka ngjyrë të bardhë / Ju ftojmë që ta hapni marketingun për 5 sekonda dhe shfaqen pamjet per ju!.

Advertisements

Gjatësia e trupit sillet prej 4 – 55 cm dhe pesha trupore prej 1 – 2.3 kg. Kryesisht janë kafshë të vetmuara.