Që nga fillimi i pushtimi rus, në Ukrainë janë vrarë 41 fëmijë, ndërsa 76 të tjerë kanë mbetur të plagosur.

Komisionerja Parlamentare e Ukrainës për të Drejtat e Njeriut Lyudmila Denisova, tha gjithashtu se rreth 300 persona të tjerë janë evakuuar nga Kharkovi.

Advertisements

Deri më tani, numri i të vdekurve dhe të plagosurve në Mariupol dhe Voplnovachanuk mund të përcaktohet pasi këto qytete janë rrethuar nga trupat ruse, shkruajnë mediat e huaja.