Ministrat e Financave dhe të Jashtëm të Gjermanisë thonë se janë kundër ndalimit të importeve të gazit, naftës dhe qymyrit nga Rusia, si pjesë e sanksioneve të reja për pushtimin e Ukrainës.

Advertisements

“Është e rëndësishme të jemi në gjendje të mbajmë sanksionet për një afat të gjatë,” tha kryediplomati Annalena Baerbock për kanalin ARD.

“Është e kotë nëse brenda tre javësh zbulojmë se na kanë mbetur vetëm pak ditë energji elektrike në Gjermani, prandaj duhet t’u kthehemi këtyre sanksioneve”.

Advertisements