Presidenti i Ukrainës , Volodymyr Zelensky është shprehur i vendosur se nuk do t’i dorëzohet sulmeve Ruse, ndërsa ka ritheksuar se konflikti do të zgjidhet vetëm përmes dialogut mes liderëve të Ukrainës dhe Rusisë bazuar tek një kompromis i ndërsjellë.

Advertisements

Zelensky ka folur për gazetën gjermane Bild, ndërsa ka theksuar se në çdo kërkesë për negocim qëllimi i vetëm është t’i japë fund luftës me Rusinë.

Advertisements

“Konflikti mund të zgjidhet vetëm përmes dialogut të drejtpërdrejtë midis liderëve të Ukrainës dhe Rusisë në bazë të një kompromisi të ndërsjellë”, ka thënë ai.