Melcia eshte nje organ mi ster ioz ,ajo nuk jep shenja te sem und jeve deri kur ne brendesi te saj te jete ktijuar nje pro blem ser ioz.

K ujdesi ndaj saj eshte nje investim per jeten. Si gjendra me e madhe sherben ne ruajtjen e gjendrave te kuqe te gja ku t.

Advertisements

Nese hame ushqime jo te shendetshme melcia ngarkon punen e saj. Shq ete sim eshte ngrenia oret e vena pak para se te fleme.

Dyshimet qe melcia jone ka pro bleme jane goja e thate,pirja shpesh e ujit gjate nates.Lo dhje e vazhdueshme ke putje e kembeve dhe hem atomat ,fryrje e kembeve dhe duarve tregojne qe melcia nuk funksionon.

Ylli Merja keshillon qe per te patur nje melci te mire ndihmon perdorimi i lakravave te egra,arrat 4-5 kokrra ne dite,uthulla e molles,caj nga tambel gjaku i ziejme dhe i pijme gjate dites derisa te rregullohet melcia.

Advertisements

Melcia si organ jeton dhe 6 mije vite po te kujdesemi dhe mire