Autoritetet spanjolle kanë asgjësuar më shumë se 130,000 pula, për shkak të një shpërthimi të gripit të shpendëve në rajonin verior të Castile dhe Leon.

“Mundësia e transmetimit të virusit te njerëzit është jashtëzakonisht e rrallë dhe për këtë arsye ne nuk jemi të shqetësuar.”-u shpreh Carillo Fernandes Carriedo, një zëdhënës i qeverisë rajonale të Castile dhe Leon.

Advertisements

Një zëdhënës i Shoqatës Spanjolle Veterinar tha se nuk ishte për t’u habitur që virusi kishte arritur në Spanjë,

pasi Gadishulli Iberik është në “rrugën” e shumë zogjve shtegtarë.

Advertisements