Ashtu si shumë shoferë, në dimër mezi prisni të ndizni kondicionerin e makinës për t’u ngrohur.

Mund t’ju duket një ide e shkëlqyer por në fakt nuk është dhe aq. Sistemi i ngrohjes mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë. Motorët në makinat e reja janë shumë të ndryshme nga ata që gjenden te llojet më të vjetra.

Advertisements

Për të ngrohur makinën tuaj, mjafton të prisni pak dhe ajo do të ngrohet gjatë vozitjes pasi motori i saj punon me avull të plotë.

Nëse ndizni edhe ngrohjen, do të harxhoni shumë më tepër karburant. Përveç konsumit të panevojshëm, karburanti i tepërt mund të rrjedhë brenda mureve të cilindrit dhe dhomës së djegies.

Në vend që të zgjatni jetën e makinës, do ta shkurtoni. Nëse gjatë dimrit nuk e ndizni gjithmonë ngrohjen, makina do të jetë në gjendje të mirë më gjatë.

Advertisements

Makina nxehet më shpejt kur është në lëvizje, kështu që jo vetëm që do të kurseni karburant dhe do të kurseni para, por do ta kurseni edhe makinën tuaj nga dëmtimi.

Përpara se të nisni makinën, sigurohuni që të gjitha xhamat tuaja të jenë të pastra nga bora dhe akulli dhe makina do të ngrohet vetë gjatë vozitjes.