A është ai mashkulli i jetës sime? Më do me të vërtetë? A do të ndryshoj punë? Për të gjetur përgjigjet e këtyre pyetjeve, nuk mjafton të hamendësoni shumë, por mjafton të pini një kafe!

Njohja e së ardhmes tuaj përmes leximit të ll.umit të kafesë, është një nga teknikat e vjetra të gjysheve ose fallx.horeve. Një metodë tradicionale dhe interesante.

Advertisements

Origjina e leximit të kafes.
Leximi i fundit të kafesë bazohet në metodën turke të përgatitjes së saj. Pra, ajo nuk mund të praktikohet me kafe moka, as me kafe ekspres ose kafe të shpejtë.

Faza e parë: Përgatitja e kafes
Një filxhan i vogël prej porcelani të bardhë me fund të harkuar

Një lugë çaji me kafe të imët

Advertisements

Një gotë me ujë

Për të përgatitur kafenë turke duhet të përzieni gjysmën e ujit dhe gjysmën e sheqerit dhe t’i vendosni të val.ojnë. Kur vl.on uji shtoni kafenë dhe përz.iejini. Hidheni kafenë në filxhan dhe lëreni të bjerë për një minutë para se ta lexoni atë.

Faza e dytë: Leximi i kafes
Pas mbarimit të kafesë, kthejeni filxhanin me kokë poshtë dhe bëni disa lëvizje rrethore të tij, duke u fokusuar në aspektet që doni të dini. Kthejeni atë më pas në tavolinë dhe prisni disa minuta, derisa fundi i filxhanit të jetë ftohur.

Kthejeni filxhanin(mbi të cilën do të ketë gjurmë të bazave të kafesë) dhe filloni leximin e shifrave të ndryshme, duke interpretuar kuptimin e tyre.

Faza e tretë: Interpretimi i leximit të kafes
Simbolet lexohen në drejtimin e orës. Format nuk janë gjithmonë të mirënjohura dhe gjëja më e rëndësishme është të lejohet të udhëhiqeni nga intuita.

Ashtu si në letrat tarot, simbolet duhet të interpretohen në tërësinë e tyre: ato janë si një enigmë që duhet zgjidhur. Shifrat që duhen interpretuar janë ato brenda filxhanit. Këto përfaqësojnë të ardhmen.

Mbetjet e pranishme në pjesët anësore të tij paraqesin gjendjen aktuale.

Skajet e filxhanit përmbajnë shifra që lidhen me projektet, të ardhmen, udhëtimet, për lajme të mira dhe të këq.ija.

Gjurmët në muret e jashtme zbulojnë ekzistencën e një pen.gese, por gjithashtu sugjerojnë zgjidhje të mundshme.

Muret e brendshme të filxhanit shprehin ndjenjat, ekuilibrin emocional.

Fundi i filxhanit ka të bëjë me mallrat dhe shëndetin.

Simbolet kryesore dhe interpretimi i tyre:
Një rreth i plotë: pasuri / Një rreth me 4 pika: lindja e një fëmije / Një katror i plotë: pro.bleme në perspektivë / Një shesh me një kryq: pab.esi / Një tabelë e plotë: lumturi e madhe në dashuri / Formë o.vale: sukses në nismat tuaja

Një trekëndësh: një punë e qëndrueshme dhe interesante / Një kokë lepuri: sukses i shpejtë dhe i shkurtër / Një bletë: përpjekjet tuaja do të shpërblehen nga suksesi / Një flutur: ndryshime të papritura

Një q.iri: një sukses i madh / Një gja.rpër: zílí e dikujt që njeh mirë / Një peshk: po troket dashuria e vërtetë / Një shtëpi: pro.bleme të brendshme në horizont

Një patkua: fillon një periudhë e lumtur për ju / Një flutur: lidhje e f.ortë, por e paqënd.rueshme me një person / Një kurorë: suksesi personal / Një k.ryq: shqe.tësime, pro.bleme shëndetësore