Home Jetë dhe Stil Befasuese! Ja çfare ndodh me trupin tuaj, nëse nuk bëni dashuri për 1 javë

Befasuese! Ja çfare ndodh me trupin tuaj, nëse nuk bëni dashuri për 1 javë

0
Befasuese! Ja çfare ndodh me trupin tuaj, nëse nuk bëni dashuri për 1 javë

Ka të vërteta në atë që lidhjet intime ofrojnë këna qësinë më të madhe, si dhe çfarë i ofrojnë shëndetit tonë.

Bërja e dashurië kanë shumë përparësi për shëndetin tuaj, ndërkaq nëse pushojmë ta praktikojmë hu mbim disa gjëra të rëndësishme.

Advertisements

Shumë ekspertë tregojnë se mungesa e marrë dhënieve in.time për vetëm një javë tërheq me vete disa pasoja të mëdha.

Advertisements

Këto janë vetëm disa nga pasojat të cilat mund t’i keni nëse nuk bëni dashuri një javë.

Tensioni

Momentet in time me partnerin tuaj janë shumë të dobishme dhe të kënaqshme, andaj ndikojnë në zvogëlimin e stresit. Prandaj kur pushojmë së praktikuari humbin dobitë të cilat i kemi pasur nga të bërit dashuri.

Bërja e dashurisë përmirëson aktivitetin fizik si edhe aktivitetin e t urit.

Problemet me zemrën

E dimë që ata të cilët nuk praktikojnë kurrfarë ushtrimesh kanë më shumë probleme me zemrën. Pasi që bërja e dashurisë është një lloj aktiviteti fizik, përmirëson shëndetin tonë.

Pos kësaj, meshkujt të cilët kanë bërë dashuri një herë në javë kanë më pak shanse të kenë problem me ereksionin, ndërsa ata të cilët një kohë të gjatë nuk kanë bërë dashuri kanë probleme të mëdha me ereksionin.

Mungesa e vetëbesimit

Kur ndërprisni marrëdhëniet me parterin, filloni të ndiheni e padëshirueshme. Mbase filloni të mendoni që me partnerin tuaj nuk shiheni shpesh për shkak që ai ose ajo nuk dëshiron.

Gjatë or.gazmës, hor monet si p.sh. testosteroni, estrogjeni dhe prolaktina lirohen dhe ndikojnë në sjelljen tonë. Siç mund të shohim, të gjitha këto kanë lidhje me kënaqësinë tonë, por edhe në ruajtjen e shëndetit.

Nëse jeni të martuar apo jeni në lidhje dashurore, kujdesuni që të ndodhin këto gjëra në trupin tuaj.