Facebook, Whats App dhe Instagram nuk funksiononin dje për gjashtë orë, duke shkaktuar dëme të mëdha në kompani, por edhe tallje dhe komente ironike nga përdoruesit, ndërsa Mark Zuckerberg , themeluesi i platformës u përpoq të rregullojë sa më shumë, goditjen që mori kompania. Ai u godit nga 7 miliardë dollarë në asete personale, sipas vlerësimeve të Forbes.

Advertisements

” Facebook, Instagram, WhatsApp dhe Messenger janë kthyer. “Më falni për ngërçin që u krijua sot, e di se sa mbështeteni në shërbimet tona për të qëndruar në kontakt me njerëzit për të cilët kujdeseni “, shkroi miliarderi, duke provokuar

Shumë përdorues u zemëruan nga njoftimi dhe fajësuan Zuckerberg për mungesën e ndërgjegjes. Të tjerët u tallën me të, pasi menduan se po shihte të dhëna të përdoruesve, ndërsa ishte një pjesë e madhe e publikut që pohoi se ata ndoshta e shijuan pushimin nga platformat. Facebook shpjegoi se problemi ishte shkaktuar nga një përditësim i metë dërguar në serverin qendror, duke i shkëputur nga interneti. Sidoqoftë, informacioni i gabuar ishte fillimi i problemit. Kjo ndodh sepse Facebook menaxhon sistemet e tij përmes të njëjtëve serverë, që do të thotë se të gjitha mjetet për të zgjidhur problemin ishin gjithashtu jashtë linje.