Presidenti i Afganistanit, Ahraf Ghani ka dhënë deklaratën e tij të parë pasi braktisi vendin teksa talebanët morën kryeqytetin.

Ghani thotë se sot bëri një zgjedhje të vështirë mes të qëndruarit për të luftuar përballë talebanëve të armatosur ose të ikte nga atdheu.

Advertisements

Ai sqaron se nëse do të kishte qëndruar, Kabuli do të ishte shkatërruar dhe pasoja do të ishte një katastrofë e madhe njerzore.

STATUSI NGA ASHRAF GHANI

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

Advertisements

Të dashur bashkatdhetarë!

Sot kam bërë një zgjedhje të vështirë; të ngrihesha në këmbë, të përballesha me talibanët e armatosur që donin të hynin në pallatin presidencial, ose të ikja nga atdheu që sakrifikova jetën për njëzet vitet e kaluara.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP