Ndonjëherë është më mirë të lësh njeriun me të cilin keni qenë për një kohë të gjatë nëse vini re se marrëdhënia juaj nuk ju bën të lumtur ose, akoma më keq, ju bën të ndiheni të dëshpëruar.

“Bright Side” zbuloi se ka disa shenja që mund t’ju tregojnë se është koha të largoheni nga partneri juaj.

Advertisements

Ju vazhdoni të ndaheni dhe të ktheheni së bashku.

Mesatarisht, sipas studimit, më shumë se 1/4 e çifteve do të ndahen dhe do të kthehen së bashku. Është e rëndësishme ta ndaloni këtë gjë, sepse kjo lloj marrëdhënieje mund të mos ju bëjë mirë as ju, as partnerit tuaj.

Shumë çifte që ndahen vazhdimisht, ndihen më të pasigurt për të ardhmen e tyre dhe më pak të kënaqur me marrëdhënien e tyre, sesa ata që nuk e bëjnë këtë. Megjithatë, ka disa çifte, marrëdhënia e të cilëve bëhet më e qëndrueshme me kalimin e kohës, prandaj është e rëndësishme të pyesni veten nëse ia vlen t’i jepni një shans të dytë marrëdhënies tuaj.

Advertisements

Nuk e pëlqeni veten.

Të mos pëlqesh veten në një marrëdhënie mund të jetë rraskapitëse, veçanërisht nëse nuk ju pëlqen ai që jeni bërë për shkak të partnerit tuaj. Ndoshta jeni distancuar nga familja, ose ndiheni më pak të motivuar për të arritur qëllimet tuaja për shkak të partnerit. Nëse ai nuk ju bën të ndiheni si një person me shumë vlera, është koha ta largoni nga jeta juaj.

Partneri ju kritikon vazhdimisht.

Është tjetër gjë kur partneri ju kritikon për diçka që nuk është e shëndetshme apo që nuk është e mirë për marrëdhënien tuaj, sepse keni mundësi të përmirësoheni. Por është një gjë krejtësisht e ndryshme kur partneri kritikon personalitetin dhe karakterin tuaj.

Kur e bëjnë këtë, ata ju fajësojnë për çdo gjë dhe nuk presin përgjigje apo kohë për të përmirësuar situatën. Këta njerëz shpesh fyhen lehtë dhe u duhet të mbrojnë egon e tyre. Kjo mund të bëjë që ju dhe partneri juaj të humbin respektin për njëri-tjetrin, dhe madje edhe të përçmoni.

Keni frikë se mos jeni vetëm.

Frika e të qenit beqar nuk është një arsye mjaft e mirë për të qëndruar në një lidhje, veçanërisht nëse ka shenja që partneri juaj nuk është i duhuri për ju dhe nuk jeni të lumtur. Studimet kanë treguar se njerëzit që kanë frikë të jenë vetëm qëndrojnë me një partner vetëm për hir të të qenit në një marrëdhënie, pavarësisht se si kjo ndikon në shëndetin e tyre. Sidoqoftë, kjo nuk e bën situatën më mirë dhe kjo frikë do ta bëjë gjithashtu më të vështirë punën për të dalë nga një marrëdhënie e pakënaqshme.

Jetoni në të kaluarën.

Nëse mendoni se sa bukur keni kaluar me partnerin dhe sa të lumtur keni qenë në të kaluarën, atëherë duhet të jeni të vetëdijshëm që ky është një flamur i kuq. Të jesh i dashuruar me kujtimin se si ishte partneri ose si ishte marrëdhënia juaj, nuk do t’ju lumturojë kur të kuptoni se kjo është e vetmja gjë që po ju pengon të largoheni. Pra, është e rëndësishme të bësh dallimin midis asaj që ka kaluar dhe që nuk ia vlen t’i kthehesh dhe asaj që po ndodh aktualisht dhe që ia vlen të qëndrosh.

Partneri është shumë i paparashikueshëm dhe intensiv.

Disa njerëz mund të jenë të këndshëm dhe simpatik një moment, dhe pastaj papritmas zemërohen. Kjo sjellje mund t’ju bëjë të ndiheni të frikësuar, dhe jeni gjatë gjithë kohës duke u kujdesur për të parandaluar shkaktimin e tyre. Kjo do të thotë që partneri juaj është i paqëndrueshëm emocionalisht .

Mund të ndodhë sepse ata vuajnë nga ankthi ose depresioni, ose për shkak të problemeve të zemërimit. Këto gjëra mund të trajtohen. Por nëse partneri juaj nuk e pranon problemin dhe nuk është i gatshëm të ndryshojë, ju duhet të zgjidhni atë që është më e mira për ju dhe të largoheni nga kjo marrëdhënie që ju bën të ndiheni të frikësuar dhe të hutuar.

Marrëdhënia juaj është sipërfaqësore.

Kur sapo takoni dikë, është e kuptueshme që nuk do t’i hapeni menjëherë dhe nuk do të zbuloni sekretet tuaja më të thella. Bisedat tuaja do të përqendrohen më shumë rreth gjërave të thjeshta, si hobi ose puna juaj. Por me kalimin e kohës, është e natyrshme që ju dhe partneri të afroheni, që do të thotë se nuk keni frikë të tregoni anën tuaj më të prekshme dhe të diskutoni tema më serioze.

Nëse keni qenë së bashku me dikë për një kohë të gjatë dhe akoma nuk keni arritur në këtë fazë, mund të jetë një shenjë që partneri juaj nuk është i duhuri. Kjo mund të ndodhë për shkak se ata ndihen të pasigurt. Por nëse vazhdimisht u tregoni se doni të keni një lidhje më serioze dhe ata nuk përgjigjen në të njëjtën mënyrë, kjo do të thotë se personi i duhur po ju pret diku tjetër.

Marrëdhënia juaj është e njëanshme.

Nëse partneri dëshiron të jetë me ju vetëm kur ka nevojë për ju, kjo nuk është një shenjë e mirë. Ata mund t’ju përdorin për të tërhequr vëmendjen, ndërsa nuk kujdesen për atë që ju keni nevojë.

Partneri shpesh thotë se do të largohet nga ju.

Nëse partneri kërcënon duke thënë se do të largohet nga ju, kjo mund të jetë një formë e manipulimit psikologjik. Ata po përdorin frikën tuaj të braktisjes për t’ju kontrolluar. Kjo sjellje kontrolluese mund të shtrihet në zona të ndryshme të jetës, prandaj është e rëndësishme ta njihni dhe t’i jepni fund para se të lëndoheni.

Nuk doni të ndani lajme të mira me partnerin tuaj.

Nëse diçka pozitive ka ndodhur në jetën tuaj, por nuk ju shkon në mendje ta ndani atë me partnerin tuaj, atëherë lidhja juaj është në telashe. Kjo do të thotë që ju ndiheni sikur lumturia juaj është e parëndësishme për partnerin, sepse ai nuk kujdeset për ju aq shumë sa dikur. Dhe nëse kjo është e vërtetë, mund të ketë ardhur koha të largoheni.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP