SPANJË– David Beriain dhe Roberto Fraile, dy gazetarët të cilët kanë realizuar një dokumentar në lidhje me ma.fi.an shqiptare kanë humbur jetën. Gazetarët ishin në Afr.ikë, të vendosur afër Parkut Kombëtar Ar.li, për të xhiruar një dokumentar mbi lu.ft.ën e qeverisë kundër gju.etar.ëve të huaj.

Karvani përbëhej nga dy kamionë dhe rreth 20 motorë, me të cilët udhëtonin gazetarë, agjentë mjedisorë dhe një shoqërues usht.arak. Por, karvani u largua nga Natiaboani dhe u ndal rreth 60 kilometra më vonë.

Advertisements

Gazetarët spanjollë dolën nga një prej kamionëve dhe filluan të përdorin një dr.on për të bërë foto ajr.ore kur filloi su.lmi. Persona të ar.mat.osur arritën me dy kamionë dhe një duzinë motoçikletash, duke bërë që autokolona të shpërndahej.

Beriain në vitin 2019 realizoi një dokumentar mbi ma.fi.an shqiptare, ku thuhej se është një nga organizatat kr.imin.ale më të fr.iksh.me në botë dhe se ar.mët, tra.fiku njerëzor dhe dr.oga janë ndër fushat e tyre fitimprurëse të biznesit.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP