Jeta do të ishte më e lehtë për ne nëse do mund të kishim kontroll të plotë mbi veprimet tona. Meqënëse këtë nuk mund ta bëjmë plotësisht le të bëjmë një listë të gjërave që s`janë korrekte për t`u bërë dhe ti mbajmë vëth në vesh. Më poshtë do të keni të renditur 10 gjërat që psikologjia thotë që duhet t`i bëni kurrë:

1. Mos flisni me njërëzit e tjerë për planet tuaja, punoni në heshtje

Advertisements

2. Mos i gjykoni njerëzit nga pamja e tyre, e bukura mund të gënjejë në sytë tuaj, ajo që nuk është e mirë për ju është e cmuar dhe e bukur për dikë tjetër

3. Asnjëherë mos bëni kompromis për integritetin tuaj

4. Kurrë mos i harroni ata që iu zgjatën dorën kur patët nevojë , arti i mirënjohjes

Advertisements

5. Asnjëherë mos huazoni para të cilat nuk jeni të gatshëm t`i humbni. Çdo gjë mund të ndodhë madje edhe me personin më të besueshëm që njihni

6. Asnjëherë mos shpenzoni më shumë se sa fitoni

7. Asnjëherë mos “kafshoni dorën“ e atij që ju ushqen. Jini mirënjohës dhe besnik

8. Asnjëherë mos hiqni dorë. Dielli do të ndricojë sërish për ju. Së shpejti ose më vonë.

9. Mos lejoni që e shkuara t`ju përcaktojë. Përqendrohuni në të tashmen dhe të ardhmen.

10. Mos i harroni ato që shkruajta pak më lart!

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP