Në jo pak raste na ka ndodhur që të kemi harruar në frigorifer vezë, të cilat sipas mbishkrimit të kutisë kanë skaduar. Natyrisht veprimi që kemi bërë, është që i kemi hedhur.

Mirëpo nga sot e tutje nuk duhet ta bëni më këtë veprim. Vezëve u duhet më shumë kohë të prishen sesa data e caktuar në kuti.

Advertisements

Kartoni i vezëve vuloset me shumë numra. Është një datë që tregon ditën e shitjes së tyre, pra kur ata shkojnë në raftet e dyqaneve. Është një numër tjetër; një kod tre shifror, që tregon ditën kur vezët futen në karton. Mund t’ju duhet një minutë për ta përpunuar pasi që korrespondon me një numër të vitit kalendarik nga 1 në 365.

Për të dalluar nëse një vezë është e freskët, futeni në një enë më ujë; nëse bie në fund të enës është e freskët, nëse noton, nuk është e freskët. Testi notues është i dobishëm, por gjithashtu është e dobishme të njihni një kornizë të përgjithshme kohore. Vezët qëndrojnë të freskëta brenda një periudhe 3-5 javë pas shitjes.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP