Pfizer-BioNTech ka njoftuar të dhënat e reja të kaluara në Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, se vaksina e tyre për Covid-19 mund të ruhet edhe në temperatura më të ngrohta.

Pfizer njofton se mbi bazë të dhënave të reja, rezulton se vaksina mund të qëndrojë edhe në mjedise me temperatura mes -25 dhe -15 gradë Celsius për dy javë.

Advertisements

Ugur Sahin, shefi ekzekutiv i BioNTech, tha se aftësia për të ruajtur vaksinën në temperatura më të larta do t’i jepte qendrave të vaksinimit fleksibilitet më të madh, duke shtuar se kompania vazhdon të zhvillojë formulime të reja për ta bërë edhe më të lehtë për t’u transportuar dhe përdorur, raporton financial times.

Vaksina e BioNTech / Pfizer ishte e para që fitoi miratimin e rregullatorit në Mbretërinë e Bashkuar, SHBA dhe BE, por nevoja për të ruajtur dhe transportuar goditjen nën minus 60C ka komplikuar përhapjen, veçanërisht në zonat e largëta pa infrastrukturë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP