SHBA– Të rinjtë kanë më shumë të ngjarë të ri-infektohen me Covid-19, sipas një studimi të botuar së fundmi. Autorët e studimit, përfshirë ata nga Mali Sinai, Qendra Detare e Kërkimit, ekzaminuan 3,249 rekrutë të rinj, të shëndetshëm, kryesisht meshkuj, midis moshës 18-20 vjeç para se të fillonin trajnimin bazë.

Sipas revistës Nature, nga 189 pjesëmarrës që rezultuan pozitivë për antitrupa, 19 përfunduan në testimin pozitiv për virusin gjashtë javë më vonë, sipas studimit. Rezultatet zbuluan se nga 19 rekrutët që u riinjektuan, 84.2 përqind, ose 16 prej tyre, nuk treguan fare simptoma.

Advertisements

“Gjetjet tona tregojnë se ri-infektimi nga SARS-CoV-2 në të rriturit e rinj të shëndetshëm është i zakonshëm,”– tha Dr Stuart Sealfon i Mount Sinai në një njoftim.

Studiuesit vunë në dukje se megjithëse antitrupat e induktuar nga infeksioni në SARS-CoV-2 janë kryesisht mbrojtëse, ato nuk garantojnë imunitet efektiv kundër infeksionit pasues. Studiuesit vunë në dukje se në përgjithësi, shumë të rinj që preken nga virusi kanë tendencë të jenë asimptomatikë ose kanë pak simptoma. Kjo mund të çojë në një përgjigje më pak të fortë të kujtesës imune.

“Kjo mund të çojë në nivele më të larta të përgjithshme të ri-infektimit në mesin e kësaj popullate në krahasim me popullatat e tjera”, -shkruan studiuesit.

Advertisements

Ata shtuan se ata që janë ri-infektuar mund të kenë një aftësi të ngjashme për të transmetuar infeksionin si ata që janë infektuar herën e parë. Studiuesit gjithashtu theksuan se dihet pak për imunitetin e vaksinave dhe thanë se është e mundur që të dy personat e infektuar më parë dhe të vaksinuar më vonë mund të infektohen”përsëri.

Studiuesit arritën në përfundimin se të rinjtë mund të jenë një burim i rëndësishëm i transmetimit në popullata më të rrezikuara.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP