Gjatë gjithë natës në qarkun e Korçës reshjet kanë vijuar pa pushim ,të shoqëruara me erë ndërsa temperaturat gjatë mbrëmjes kanë shkuar deri në minus 10 gradë celsius.

Si pasojë e reshjeve me intensitet të lartë janë bllokuar disa fshatra në qarkun e Korçës.

Advertisements

Më konkretisht: Velçan, trashësia e borës deri në 70 cm

Dardhas trashësia e borës nga 90cm -1 m

Trebinje trashësia e dëborës nga 40 -70 cm

Advertisements

Proptisht trashësia e dëborës nga 60-70 cm

Te bllokuar janë gjithashtu dhe disa fshatra në njësine administrative Gore e Moglice si dhe fushën e Maliqit ku trashësia varion nga 30-70 cm.

Trashësia me e madhe e bores është në Mashkullore mbi 2 m borë ndërsa në fshatin Panarit situata është vështirësuar edhe më tepër për 200 banorët të cilët vijojnë të jenë të izoluar prej fillimit te Janarit.

Sa i takon furnizimit me energji elektrike ka probleme ne njësite administrative Proptisht ,Homezh,Slabinje,Homcani por dhe ne bashkine e Devollit ne fshatrat Tren e Bitincke.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP