SHBA– Nga mijëra anëtarët të shërbimit ushtarak amerikan po refuzojnë vaksinën COVID-19, ndërsa komandantët e irrituar përpiqen të rrëzojnë thashethemet në internet dhe të gjejnë arsyen e duhur që do të bindë trupat të marrin vaksinën.

Sipas AP, disa njësi të Ushtrisë po shohin se sa një e treta e trupave nuk pajtohen me vaksinën. Udhëheqësit ushtarakë që kërkojnë përgjigje besojnë se kanë identifikuar një bindës të mundshëm, një vendosje të afërt.

Advertisements

Gjeneral Majori i Forcave Ajrore Jeff Taliaferro, zv/drejtori i operacioneve për Shtabin e Përbashkët, i tha Kongresit të Mërkurën se të dhëna shumë të hershme sugjerojnë se vetëm deri në dy të tretat e anëtarëve të shërbimit që ofrojnë vaksinën kanë pranuar.

Kjo është më e lartë se norma për popullsinë e përgjithshme, të cilën një sondazh i fundit nga Fondacioni Kaiser Family vendosi në rreth 50%. Por numri i konsiderueshëm i forcave që nuk e duan vaksinën është veçanërisht shqetësues sepse trupat shpesh jetojnë, punojnë dhe luftojnë ngushtë së bashku në mjedise ku distancimi shoqëror dhe mbajtja e maskave, në disa raste, është e vështirë.

Rezistenca e ushtrisë vjen gjithashtu ndërsa trupat po vendosen për të administruar vaksinat në qendrat e vaksinimit përreth vendit dhe ndërsa udhëheqësit u drejtohen forcave amerikane për të dhënë një shembull për kombin.

Advertisements

Ndryshimet e bëjnë më të vështirë për udhëheqësit të identifikojnë se cilat argumente për vaksinën janë më bindëse. Administrata e Ushqimit dhe Barnave ka lejuar përdorimin urgjent të vaksinës, kështu që është vullnetare. Por zyrtarët e Departamentit të Mbrojtjes thonë se ata shpresojnë që së shpejti mund të ndryshojë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP