KROACI– Studiuesit në një laborator të Institutit Ruđer Bošković me qendër në Zagreb kanë identifikuar praninë e një mutacioni të variantit brazilian të SARS-CoV-2 midis mostrave të mbledhura në Kroaci në tre muajt e fundit.

Një ekip studiuesish të udhëhequr nga Oliver Vugrek ka analizuar 50 mostra dhe një nga ato mostra përfshinte linjën B.1.1.28 të koronavirusit të ri, sipas njoftimit për shtyp. Këto 50 mostra u morën nga klinika private Medikol në dhjetor 2020 gjatë testimit të qytetarëve.

Advertisements

Sipas TCN, varianti brazilian u zbulua në një mostër të marrë në Zagreb. Ky ekip hulumtues nuk ka gjetur variantin britanik të virusit në ato mostra. Vugrek shpjegon se mutacioni mund të shfaqet në variante të ndryshme të virusit SARS-CoV-2.

Ai tha se monitorimi i mutacioneve të virusit mund të ndihmojë ekspertët të përcaktojnë pse përhapja e virusit mund të intensifikohet ose ngadalësohet në mesin e një popullate në disa periudha kohore.

Advertisements

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP