Eksperti i agjencisë shëndetësore të Kombeve të Bashkuara, Peter Embarek ka hedhur poshtë teorinë kineze, ndërsa thotë se Organizata Botërore e Shëndetësisë nuk i mbështet pretendimet se Covid-19 mund të ketë arritur fillimisht në Kinë përmes ushqimit të huaj të ngrirë.

Embarek tha se një rrugë e tillë e transmetimit do të ishte shumë e pazakontë, pasi shkencëtarët kinezë kanë gjetur shumë pak produkte të infektuara, pavarësisht hetimeve intensive.

Advertisements

Më konkretisht ai është shprehur se: Në vitin 2019, virusi ende nuk po qarkullonte në botë dhe nuk kishte shpërthime në impiantet e huaja të përpunimit të ushqimit, prandaj hipoteza e importimit të virusit në Kinë përmes asaj rruge nuk është diçka që po e shqyrtojmë.

Në vend të kësaj, OBSH po shqyrton mundësinë që kafshët e egra, bartëse të virusit, janë rritur në jug të Kinës dhe më pas janë shitur në një treg më larg, në veri të Wuhan, ndërsa sipas tij, shumë produkte të ngrira në treg janë gjetur në jug.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP