Një ilaç antivir.al që po jep shumë efekte pozitive po shton shpresa të mëdha. Një ekip kërkimor amerikan, i udhëhequr nga shkencëtarë të Universitetit të Karolinës së Veriut, ka treguar se ilaçi Molnupiravir (EIDD-2801) zvogëlon ndjeshëm përhapjen virale të koronavirusit SARS-CoV-2, kur administrohet para dhe pas ekspozimit ndaj patogjenit, raporto Ansa.

Ky ilaç eksperimental antiviral i krijuar, fillimisht, për të luf.tuar viruset e gripit, jo vetëm që është në gjendje të frenojë shumëzimin e koronavirusit SARS-CoV-2, por gjithashtu mund të parandalojë në mënyrë efikase infe.ksionin.

Advertisements

Molnupiravir, i njohur gjithashtu si MK-4482/EIDD-2801, ka arritur rezultate jashtëzakonisht të rëndësishme në testet laboratorike.

Ilaçi tashmë ka hyrë në provën klinike Faza 2/3 dhe nëse rezultatet e vëzhguara në laborator konfirmohen edhe te njerëzit, mund të përfaqësojë një a.rmë jashtëzakonisht të vlefshme në luf.tën kundër pandemisë së COVID-19.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP