Dekreti i Presidentit të Republikës Sergio Mattarella për udhëtimet përcakton se nga 16 në 25 Shkurt në të gjithë territorin kombëtar është e ndaluar të lëvizësh brenda dhe jashtë midis territoreve të rajoneve të ndryshme ose provincave autonome përveç udhëtimit për nevoja të provuara të punës, situatat e nevojës emergjente ose arsyet shëndetësore.

ITALI– Italia ka shtyrë masat anti-CO.VID deri më 25 Shkurt, me një dekret të nxjerrë nga Presidenti i vendit, Sergio Mattarella ku ndalohet qarkullimi ndërmjet rajoneve pavarësisht fashës së rrezikut në të cilën bëjnë pjesë.

Advertisements

Dekreti i Presidentit të Republikës Sergio Mattarella për udhëtimet përcakton se nga 16 në 25 Shkurt në të gjithë territorin kombëtar është e ndaluar të lëvizësh brenda dhe jashtë midis territoreve të rajoneve të ndryshme ose provincave autonome përveç udhëtimit për nevoja të provuara të punës, situatat e nevojës emergjente ose arsyet shëndetësore. Do të jetë gjithashtu gjithmonë e mundur që të arrihet në shtëpinë, vendbanimin ose vendbanimin e dikujt, duke përfshirë shtëpitë e dyta, nëse janë në pronësi ose me një marrëveshje të gjatë qiraje para 14 Janarit.

Mungesa e dritës jeshile për lëvizjet midis rajoneve të ndryshme dhe ndryshimi i ngjyrës së disa zonave janë pasqyra e shqetësimit të dhënë nga përhapja e virusit dhe varianteve të tij. Indeksi i infektimit në Itali u rrit në 0.95 kundrejt 0.84 javën e kaluar. Sipas primalodi.it, shifra mbetet nën pragun e alarmit (Rt e barabartë me 1), por shqetësuese, dhe mund të paralajmërojë një rritje të re të shpejtë të përhapur në numrin e rasteve në javët e ardhshme, nëse nuk do të mbaheshin masa zbutëse si në nivelin kombëtar ashtu edhe në atë rajonal.

Por vendimi final i mbetet kryeministrit Mario Draghi, i cili të Premten në mbrëmje zyrtarizoi emrat e ministrave të rinj. Miratimi i dekretit të zgjatjes ishte një nga aktet e fundit zyrtare të qeverisë Conte bis. Më pas do të varet nga Kryeministri i ri Mario Draghi për të diktuar linjën për t’iu kundërvënë epi.demisë Co.vid dhe për të mbajtur të ulët kurbën e infektimit.

Advertisements

(d.a/dosja.al)

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP