Një bunker superluksoz për t’i shpëtuar apokalipsit. Me 14 kate nën tokë, struktura është ndërtuar në Shtetet e Bashkuara, rreth 450 kilometra larg Kansas City.

Me një çmim prej 1,5 milionë dollarësh mund të blesh një apartament (gjysmë kati), por ka edhe kosto të tjera prej 2500 $ në muaj për mirëmbajtjen.

Advertisements

Kompleksi gjithashtu ka një pishinë, sauna, kinema, poligon qitjeje, bar, shërbim shëndetësor dhe madje një shkollë për fëmijët që nuk duan të humbin mësimin.

Bunkeri prej betoni në fakt u krijua gjatë Lu ftës së Ftohtë, në fund të viteve 1940, por përgjatë viteve është përmirësuar nga frika e një lu fte bërthamore të mundshme mes fuqive të mëdha.

Advertisements

Sot, struktura mund t’i mbijetojë një bo mbë bërthamore me fuqi 12 kiloton që mund të shp ërthejë 1 kilometër larg. Godina ka disa burime energjie, përfshi edhe turbina ere të montuara në sipërfaqe.

Nëse vërtetë ndodh një lu ftë e tillë, njerëzit brenda godinës do të duhet të presin pesë vite pas shpë rthimit të b ombës për të dalë jashtë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP