Mensur Hyseni është ‘rekordmeni’ më i ri në librin e rekordeve Guinness. 37-vjeçari me origjinë shqiptare ka arritur të shënojë rekordin e ri në disiplinën e forcës, krah përkulje në paralele me 27.5 kilogramë peshë të shtuar në trup dhe këtë ka arritur ta bëjë për një minutë.

Hyseni e theu këtë rekord më 16 janar 2021, pasi deri në këtë datë rekordi i mëparshëm ishte në vitin 2018 nga sportisti nga Bjellorusia, Joahem Lov, i cili ka arritur 53 krah përkulje brenda një minute.

Advertisements

Kjo disiplinë është shumë interesante, pasi përveç ngritjes së peshës trupore me krahë, në shpinë shtohet një çantë me peshë shtesë prej 27.5 kilogramëve. Qëllimi që duhet arritur është realizimi i 54 krah-përkuljeve në harkun kohor prej 1 minute. Ndërkohë Menusri tashmë ka 20 vite merret rregullisht me me artet marciale dhe kishte punuar shumë për tê arritur këtë rezultat

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP

Advertisements