Sezoni i festave është i paimagjinueshëm pa filmin “Alone in the House 2: Lost in New York”. Ne ju sjellim disa detaje interesante në lidhje me filmin që po “rrotullohet” përsëri në stacionet televizive këto ditë, dhe që mbase nuk i keni ditur.

Donald Trump

Advertisements

Ai shfaqet në një skenë të filmit. Konkretisht, Kevin i kërkon udhëzime në hollin e Hotel Plaza, ku është. I njëjti hotel ishte në pronësi të Trump nga 1988 në 1995.

Një nga filmat më të suksesshëm të vitit

Filmi u shfaq në 1992 dhe sipas faqes Box Office Mojo, ishte i dyti më i suksesshmi atë vit dhe fitoi mbi 173 milion dollarë, raporton RTL.

Advertisements

Videolojëra

Disa videolojëra u bënë në 1992 në Mega Drive dhe Gameboy, ku prej tyre pati të frymëzuara nga filmi. Interesante, ato ende mund të blihen në eBay.

Pepsi dhe Coca-Cola

Në filmin e parë, Kieran Culkin, vëllai i Macaulay Culkin, luan fëmijën Fuller, i cili pi me fiksim Pepsi. Sidoqoftë, në vazhdimin e filmit, Fuller lë Pepsi dhe kalon te Coca-Cola.

Suporti u bë një vegël

Talkboy, magnetofoni që Kevin që mbante me vete nëpër New York, ishte thjesht një mbështetës që nuk funksiononte. Por ndërsa u bë shumë popullor dhe i kërkuar, Tiger Electronic vendosi të bënte një version që funksionon. Dhe mbështetësi që u përdor në film është ende në posedim të Macaulay Culkin.

Edhe një libër

Një nga disa librat e bazuar në një skenar filmi u botua bazuar në këtë film. Eshtë shkruar nga Todd Strasser dhe botuar nga Scholastic.

Numri i vërtetë i telefonit në film

Kevin, siç e kemi përmendur tashmë, po qëndronte në Hotel Plaza, dhe në një skenë përmendet numri i telefonit. Ky numër ishte me të vërtetë numri i pritjes, dhe shumë e panë atë vetë në 1992. Trump përfitoi nga kjo dhe ofroi pako familjare Home Alone 2 për 1100 dollarë dhe familjet mund të qëndronin në apartamentin 411, atë ku po qëndronte Kevin në film.

Pëllumba

Qindra pëllumba u trajnuan për tre muaj për të filmuar një skenë në të cilën ata sulmonin Daniel Stern.

Kamera të ngrira

Disa kamera ngrinë gjatë xhirimeve sepse ishte shumë ftohtë. Konkretisht, gjatë xhirimeve ndodhi një stuhi dëbore, kështu që bora në film është e vërtetë. Sigurisht, edhe artificialja përdoret edhe në disa skena.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP