Mënyra më e mirë për të ruajtur shëndetin mendor është që të shkruhen gjërat për cilat jemi mirënjohës dhe më pas t’i thoni me zë të lartë para pasqyrës ato që keni shkruar.

Kjo praktikë ju ndihmon të keni më shumë vetbesim dhe studimet thonë se njerëzit që flasin me veten janë më inteligjentë.

Advertisements

Edhe vetë psikologët i inkurajojnë njerëzit që t’i thonë vetes fjalë të mira herë pas here, pavarësisht situatës ku ndodhen. Sipas tyre kur i themi vetes fjalë pozitive mund t’i japim më shumë forcë e kurajo për të përballuar edhe problemet.

Gjithashtu ekspertët thonë se e folura me vete mund të jetë shenjë e një mendje të fortë dhe një personi intelektual. Nëse ndiheni kritikues apo negativë ndaj vetes e folura me veten mund t’ju ndihmojë të keni një perspektivë më të qartë të asaj që po ndodh.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP