Pas prezantimit të modeleve të reja të “iPhone” nga kompania “Apple”, shumë përdorues të modeleve më të vjetra, janë ankuar se telefonat e tyre të mençur janë ngadalësuar.

Që nga eventi i së martës, ku u prezantuan modelet e reja “iPhone 12”, “iPhone 12 Mini”, “iPhone 12 Pro” dhe “iPhone Pro Max”,përdoruesit e kësaj teknologjie janë ndarë në dy pjesë.

Raiffesien Bank brenda artikujve
Ata që më zor po presin të marrin modelet e reja në dorë dhe ata që kanë filluar të ankohen për problemin që u sjell “Apple” sa herë që sjell versione te reja të iPhone-ve.

Shumë komente dhe fotografi tallëse kanë vërshuar faqet zyrtare të kompanisë në rrjetet sociale, por fatmirësisht ka një shpjegim edhe për ngadalësimin që po përjetojnë versionet e viteve të kaluara.

Me lançimin e “iPhone 12”, “Apple” po ashtu ka bërë të ditur se duhet një azhurnim i ri i iOS. Kjo do të thotë që shumë prej sistemeve në iPhone-in tuaj të tanishëm do të ndryshojnë, duke e rënduar procesorin vetëm për një kohë.

Studiuesi Adrian Kingsley-Hughes, shpjegoi ndryshimet. “Instalimi i një iOS të ri në një iPhone shkakton shumë gjëra që vazhdojnë në prapavijë, nga indeksimi, te ri kalibrimi i baterisë dhe kjo mund të vazhdojë me orë ose edhe ditë të tëra”, ka deklaruar ai.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP