Në Ligjin për luftimin e së mundjeve ngjitëse dhe pandemive janë të qarta kompetencat dhe mandatet ligjore, duke përfshirë edhe ndëshkimet për personat që nuk i përfillin masat e nxjerra. Një ndër to është gj oba në rast se nuk e mbani maskën. Mbrëmjen e së shtunës është arrestuar një person në sheshin “Nënë Tereza” në Prishtinë, pasi që ka qenë pa maskë. E arr estimi i qytetarit ngjalli shumë reagime për mënyrën se si policia veproi ndaj tij, shkruan Express.

Ndaj tij, policia përdori dh unë, skenë kjo e cila u filmua nga kalimtarët e rastit në sheshin kryesor të Prishtinës. Por ky veprim i policisë, ka ardhur si pasojë e mos përfilljes së urdhrave policor nga ana e qytetarit. Të paktën kështu po deklarohen nga ana e Policisë së Kosovës.

Advertisements

Nga ky institucion kanë deklaruar për Express se kur qytetarit zyrtarët policor i kanë kërkuar dokumentin e dhe ka kuptuar se po i shënohet fletëparaqi tje sipas ligjit ka filluar të përdorë shprehje ofe nduese dhe kër cënuese, duke shfaqur po ashtu sjellje arro gante kundrejt zyrtarëve policor.

Daut Hoxha nga policia e Kosovës i tha Expressit se personi në fjalë edhe i kërc ënoi zyrtaret policorë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

Advertisements

SHQIPERIA IME GRUP